Gouds Plateel

De Gouds Plateel collecties van Royal Goedewaagen bestaan uit de glansplateel Art Nouveau serie ‘Laila’, de intrigerende Art Nouveau editie ‘Fiore’, de elegante Art Nouveau modellen van ‘Amata’ en de matplateel Art Deco collectie ‘Iris’. De kunststromingen Art Nouveau en Art Deco staan bekend om hun baanbrekende combinatie van industrieel design met hoge ambachtelijke vaardigheden.

Deze Gouds Plateel collecties zijn in gelimiteerde aantallen van 999 stuks vervaardigd. Het grootste deel van het dessin is met de hand beschilderd. Elk stuk is genummerd en door de schilder gesigneerd. Een bijbehorend genummerd Certificaat van Echtheid garandeert de kwaliteit van deze authentieke meesterwerken, die mede dankzij hun blijvende waarde echte ‘collectors items’ zullen worden.

Gouds Plateel Amata
Amata
Voor deze collectie liet Sander Alblas zich inspireren door het Art Nouveau decor van de Gebroeders Vet uit Purmerend. De ranke modellen van de serie ‘Amata’ bevatten een sierlijk Art Nouveau bloemmotief.
Gouds Plateel Fiore
Fiore
Deze Fiore collectie bestaat uit sierlijke, slanke vormen en decoraties. Sander Alblas liet zich voor deze collectie inspireren door voorbeelden van de beroemde ‘Rozenburg’ collectie van rond 1900.
Gouds Plateel Iris
Iris
Auke Beikes liet zich voor deze collectie inspireren door het Goudse matplateel van de Plateelbakkerij Zuid-Holland uit de beginjaren 20 en van daaruit ontstonden de ontwerpen van de Iris collectie.
Gouds Plateel Laila
Laila
Auke Beikes liet zich voor deze collectie inspireren door het Goudse glansplateel. Dit glansplateel heeft een typisch Art Nouveau decor. Kenmerkend is de karakteristieke S-lijn van rond 1905.