Bijzondere stage

Bijzondere stage uit Finland

Bijzondere stage

In mei 2017 ontvangt Royal Goedewaagen een aanvraag uit Finland voor een stageperiode van 3 maanden. Niet alleen een aanvraag uit Finland maakt deze bijzonder, maar ook het feit dat Aino Laiho, 24 jaar en studente aan Hämeenlinna University of Applied Sciences Glass and Ceramics, doof is en doormiddel van gebarentaal communiceert. Aino Laiho blijkt een jonge vrouw die een uitdaging niet uit de weg gaat en ze wil erg graag een stage in het buitenland bij een echt ambachtelijk bedrijf doorlopen.

Royal Goedewaagen is zo’n ambachtelijk bedrijf, vanaf ons allereerste begin innoverend en uitdagend bezig. We zijn nieuwsgierig naar de creatieve uitwisseling die met Aino mogelijk is en verwelkomen haar daarom graag voor een stage periode bij ons in Nieuw Buinen. De stage vergt wel een bijzondere voorbereiding omdat Aino gebruikt maakt van gebarentaal en er dus gebruik moet worden gemaakt van een doventolk. Deze moet de communicatie met onze vakmensen die Aino tijdens haar stage begeleiden, mogelijk maken.

Wanneer de stage begint, is Aino vergezeld van 2 tolken, een tolk vertaald het Fins naar Engels en een andere tolk vertaald de Engelse gebarentaal naar het gesproken Nederlands. Het is in het begin even wennen, maar als snel voelt Aino zich erg welkom en krijgt zij gelegenheid om op alle afdelingen mee te werken. Met name de decoratie afdeling weet haar te boeien.

Op deze afdeling verdiept zij zich in het aanbrengen van bestaande decoraties en nieuwe decoraties in de verschillende technieken die wij bij Royal Goedewaagen beheersen. Tijdens deze periode decoreert zij een bestaande stoere mok met de sierlijke afbeeldingen uit de prachtige Gouds Plateel serie Amata. En zo krijgt de vermoede creatieve uitwisseling vorm en vervolg met het uitbrengen van deze serie Gouds Plateel Amata mokken. Deze serie mokken is dan ook verkrijgbaar via onze webwinkel.

Bijzondere stage uit Finland - 02

Bijzondere stage uit Finland - 01