Vredespaleis als Delfts Blauwe miniatuur

Vredespaleis als Delfts Blauwe miniatuur

Vredespaleis als Delfts Blauwe miniatuur – door Royal Goedewaagen, Nieuw Buinen (Drenthe): het maken van een bijzonder geschenk voor een bijzondere gebeurtenis.

Royal Goedewaagen is zeer vereerd om een uniek cadeau te hebben mogen maken waar de bijzondere relatie van Nederland met de VN uit blijkt: een replica van het Vredespaleis, het enige VN hoofdorgaan buiten New York, in Delfts Blauw uitgevoerd.

“Anyone who strives for justice will find our Kingdom on their side. It is not always the loudest voices that speak the deepest truths. In fact, it is often the small member states that show us the way forward….”. Dit Delfts Blauwe miniatuur ondersteunt de belangen van alle landen in de wereld, groot en klein.

“In The Hague you bring the rule of law”- Ban Ki-moon, 8th Secretary-General of the United Nations.

Het Delfts Blauwe miniatuur van het Vredespaleis zag haar levenslicht in nauwe samenwerking met Mark Zegeling, schrijver van het boek Kingdom of the Seas, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle 300 handgeschilderde miniaturen zijn genummerd en een exemplaar is recentelijk in New York gegeven door Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aan de Secretaris Generaal Ban Ki-moon.

Yvonne Kooi, directeur van Royal Goedewaagen: “Het maken van het miniatuur van het Vredespaleis is als het Vredesproces zelf: het vergt tijd, aandacht, geduld, doorzettingsvermogen en een enorme wil om te slagen. We wensen alle betrokkenen deze inzet toe in elk vredesproces.”