De groene lantaarn

Historisch Design Culinair hoogwaardig

Dat een 5000 jaar oude trechterbeker, een Drentse zwerfkei uit de ijstijd, een typische Nederlandse klomp, een Drentse likkepot en een uit de 18e eeuw oer Hollandse kleipijp, anno 2015 de basis zijn van een culinaire hoogstaand aperitief, ligt niet voor de hand.

Wel als een 400 jaar oude aardewerkfabriek en De Groene Lantaarn de handen ineen slaan. Royal Goedewaagen en De Groene Lantaarn treffen elkaar bij toeval tijdens de Ondernemersdagen in Assen in April 2015. Yvonne Kooi, directeur van Royal Goedewaagen, werd die dag Drents ondernemer van 2015. Topkok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn sprak haar destijds aan met de woorden: “kunnen jullie ook serviesgoed maken?” “Jazeker”, was het antwoord… “en met een personal touch!”

De enthousiaste samenwerking resulteerde in een zeer persoonlijk oer Hollands servies.