Pioneering Spirit

Een dynamisch gepositioneerd schip voor single-lift installatie en verwijdering van grote offshore olie- en gasplatforms en de installatie van olie en gas pijpleidingen. Geïnspireerd door de offshore heavy lifting pionier Pieter Schelte Heerema (1908-81) en geheel in eigen huis ontworpen, vertegenwoordigt de Pioneering Spirit de baanbrekende geest in techniek en innovatie van Allseas en markeert zij een nieuwe tijdperk in de industrie van het zware hijswerk. Het origineel is een offshore werkschip van superlatieven.

Enkele bijzondere cijfers:
Lengte: 382 meter, breedte 124 meter, ruimte tussen de 2 boegen: 59 meter, maximale diepgang: 27 meter, vaarsnelheid: 14 knopen. De hefcapaciteit van de tilconstructie op de boegen is voldoende om zes Eifeltorens in één keer op te tillen. Om de gehele romp te verven is bijna 2,5 miljoen liter verf nodig

Royal Goedewaagen heeft ook gebruik gemaakt van techniek en innoverend vermogen bij de realisatie van de miniatuur Pioneering Spirit, maar natuurlijk was er beduidend minder verf nodig!